Sağlıklı ve kaliteli balıkları tüketicilerine sunan %95 ihracat hacmine sahip Abalı Fish olarak; 2009 yılında İzmir Karaburun’da kurduğumuz ilk çipura ve levrek üretim tesisimizin ardından Muğla Bodrum ve Aydın Didim’de de balık üretim çiftlikleri kurarak yıllık üretim kapasitemizi 24.500 tona çıkardık. Muğla Fethiye’de Türkiye’nin en büyük alabalık kara tesisine sahibiz. 24.500 ton levrek ve çipura ve 3.000 ton alabalık üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ve öncü balık üreticilerindeniz. Yavrudan anaca kadar tüm üretim süreçlerini yürüttüğümüz balıklarımızın işleme ve paketleme işlemlerini de Aydın Çine’deki Balık İşleme Tesisimizde yapmaktayız. Balık ürünlerimiz taze veya dondurulmuş olarak, bütün, içi alınmış, fileto formlarında işlenmekte ve paketlenmektedir.
2024 yılında ilk kez Türk Somonu üretimine başlanan ve ilk hasadı gerçekleşen Giresun Balık Çiftliğimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak ve sizleri bilgilendirmek için Balık Üretim Direktörümüz Tuna Yılgörmüş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
- Tuna Bey merhaba, Türk Somonu üretimini gerçekleştirdiğimiz Giresun Balık Çiftliğimiz ile ilgili bilgi verir misiniz? Çiftlikte yıllık üretim miktarı hedefiniz nedir? Üretim alanı olarak neden Giresun seçilmiştir?
Giresun’daki çiftlik kapasitemiz ise 2000 ton/yıl’dır. İlk kez Türk Somonu üretimi yaptığımız tesisimizde bu yıl ilk deneme yılı olduğu için burada %50 kapasiteyi kullanarak üretim yapılmıştır. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz; tam kapasite üretime geçmektir.